Tafelweekend Norwich 

Norwich 31 januari t/m 2 februari

  

Wanneer ondergetekende net voor de zomer vorig jaar aan RT71 te kennen geeft dat hij binnen afzienbare tijd naar het buitenland zal vertrekken en dus ook, zei het tijdelijk, de club zal moeten verlaten heeft menigeen het niet droog kunnen houden. Okay, het voorgaande mag dan een klein beetje overdreven zijn maar het tekent het dubbele gevoel van een vertrek naar het buitenland.

 

Ik ben opgeleid als commercieël helikopterpiloot. Dit is echter een niche markt waar de banen vooralsnog niet voor het oprapen liggen, zeker niet in Nederland. Na lang solliciteren en vele brieven verder werd mij vorig jaar mei een baan aangeboden. Offshore helikopter vliegen in Engeland, precies hetgeen waar ik voor ben opgeleid. De beslissing moest snel worden gemaakt want de opleiding van het bedrijf zou al in juni starten. Anniek, mijn lieve vrouw, stond volledig achter mijn keuze zeker nu onze kinderen nog een makkelijke leeftijd (Cato 2 en Guusje 1) hadden om mee te gaan. Handtekening gezet en in augustus naar Norwich verhuisd. Buiten het gemis van familie en vrienden (en uiteraard het clubleven van de Tafel Ronde 71) nog geen moment spijt gehad.

 

Niet lang na ons vertrek uit Nederland startte een Whatsapp gesprek met de mannen van de Tafel om een weekendje in Norwich te organiseren. Het duurde niet lang om een datum te prikken en op vrijdagmiddag 31 januari streek een 10-koppig RT71 gezelschap neer op Norwich International Airport. Nadat de koffers gedropt waren in de lokale Waldorf Astoria kon het feestgedruis van start gaan. Uiteraard niet met lege maag dus eerst naar de Cubaan voor een diner waar ook een cocktail niet kon ontbreken. Vele pubs later kon een ieder zijn hoofd laten rusten en zich opladen voor de volgende ochtend.

 

Kosten nog moeite zijn gespaard om de crème de la crème van de Veluwe te vermaken tijdens dit weekend. Zaterdag was het vroeg uit de veren en kon er aanstalten worden gemaakt naar de Norwich Cathedral. Een Kathedraal met een bijzonder rijke geschiedenis waar een lieftallige jonge dame ons alles over wist te vertellen. Na dit spektakel te hebben overleefd was het om 1300 tijd voor alcohol. De lokale gindestilleerderij, en de vrouwelijke gids, wisten deze middag ontzettend leuk in te vullen met een mooi verhaal over deze bijzondere drank. Vele lege glazen achterlatend kon de tocht worden voortgezet naar een typisch engels sportcafé. Over de rest van de avond zal ik verder niet in al te veel detail treden. Ook mede daar mijn geheugen niet meer toereikend is.

 

Zondag, een druilerige ochtend dus perfect voor een potje bowlen met een klein pilsje om de scherpe randjes ervan af te halen. Nadat iedereen weer wakker was kon er niet verder worden gegaan alvorens er een portie Fish and Chips naar binnen was gewerkt. Dit weekend was een soort huisbijeenkomst XXL dus vond er ook nog een flitsbezoek plaats aan mijn woning en heeft Anniek ook iedereen nog eventjes gedag kunnen zeggen.

 

Last but not least op Norwich International Airport bevindt ook Bristow Helicopters zich, het bedrijf waar ik werk. Dit bood dus bij uitstek kans om mijn Tafelbroeders te laten zien waar mijn werk uit bestaat en wat zo’n beetje de dagelijkse gang van zaken is. Na een korte wandeling naar de terminal heb ik de mannen weer terug naar de Veluwe gestuurd. Het was een topweekend!

 

Groet,

Renger